مقداد

مقداد

پس از بعثت خاتم پیامبران صلی الله علیه و آله و سلم مقداد جزو نخستین کسانی بود که اسلام آورد و مورخان اسـلامی وی را هفتمین مسلمان برشمردند. وی از بزرگان صـــحابه و مردی فاضل و دانشمند، شریف، شجاع و بزرگوار بود.
از رســـول خــدا صلی الله علیه و آله و سلم نقــل است کـه فرمود: خداوند عزّوجلّ مرا به دوستی چهار نفر دستور فرمود و به من خبر داد که آنان مــرا دوســت دارند. آن چــهـــار تـــن عبــارت انــد از: علــی ، مقــداد، ابــوذر و سلمان .
مقداد از جمله مسلــمانــان مـکی بـود که در اثـــــر ســتــم مشــرکــان مــکـه به دیار حبشه هجرت کرد. سپس به مکـه بازگشـت و راهی مدینه شد و در تمــامی جنـگ‌های پیامـبر اســلام هــمچـون بـــدر، احــد و. . . شــرکت کــرد.پـــس از رحــلت رسول خـدا صلی الله علیه و آله و سـلـــم، مقــــداد از مـعـدود مسـلمانی بــود که از مسیر حق منحرف نـگشت و در دلــش هیــج شبهـه ای خطور نکرد. در آن فتنه دلش به ســــان پاره آهــن بود.
او به هـنگام خلافــت عــثــمــان و بــیعــــــت مردم با او، به مخالفت برخاست ودردفاع ازولی زمانش علی بن ابی طالب سخـن گفت.
آری مقداد هنوز زنده است. و ما نمی گذاریم ولی زمانـمان تنها بماند.
آری خط ومـــنــش ما همچون مقداد ولایت فقیه است نـه کمــتــرونــــه بــــیـشــتــر ،در صـــف بــسـیـجـیـان امـــام خــامـنـه ای مدظـلــه و در لشــکرامـــام زمــــان « عج».
ما از السـت طایفـه‌ای سینــه خســته‌ایم
ما بچـه‌های مـــادر پــهلــو شکســـتـه‌ایم
امــروز اگــــر ســیـنــه و زنجــیر می‌زنـیم
فردا به عشق فاطمه شمشیــر می‌زنـیم
ما را نـبـی قـبـیـلـه سـلـمـان خطــاب کرد
روی غـرور و غـیـرت مـا هـم حسـاب کـرد
از مـا بـــتــرس، طـایـفـه ای پــر اراده‌ایــم
مـا مـثل کــوه پـشـت عـلـی ایـسـتاده‌ایم
... لـبیـک یـا امـام خـامـنـه ای



بایگانی
آخرین نظرات

رونمایی از کتاب دائره المعارف شهدای دزفول

جمعه, ۲۲ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۳۲ ق.ظ

«یاد شهیدان، یادبود ارزشهای انسانی است، و گرامیداشت آنان، تجلیل از برترین خصال بشری است.»

امام خامنه ای مدظله

رونمایی از کتاب دائره المعارف شهدای دزفول

 به همت : معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری دزفول 

 وبلاگ خوب و وزین چمدان آبی : سالها مردم شهیدپرور و ولایتمدار شهرستان دزفول ، خصوص محققین ، پژوهندگان ، نویسندگان دفاع مقدس و بعضی از ادارات و سازمانها و نهادها انتظار کار بزرگ و ماندگاری را در زمینه آشنایی با نام شهیدان می کشیدند تا اینکه بدانند 2600 سردار و شهید شهرشان چه کسانی هستند و اینکه نامشان چیست و محل شهادتشان کجاست و در چه تاریخی به شهادت رسیده و نیز مزارشان کجاست ؟

تا اینکه برادر محقق و پژوهشگرمان جناب آقای منوچهر مهدی پور از پیشکسوتان فرهنگی با شروع بازنشستگی اش کمر همت بست و به دور از هر حاشیه ای این کار را آغاز نمود کاری که بی رنج و مشقت هم نبود و از همه مهم تر همسر فداکارش(حاجیه خانم معتمدی فرد خواهر شهید)همپای با او برای ثبت مشخصات و عکس برداری از مزار تک تک شهیدان و آرامگاههای شهرستان و حومه تلاش و کوشش زیادی نمود .

منوچهر مهدی پور در این تحقیق سعی بر این داشته است تا نام شهیدان در مجموعه ای یکجا جمع آوری شده و یاد شهیدان در دفتر روزگار ثبت و ضبط گردد .

ایشان در این پژوهش چشمگیر سیصد هزار تصویر و سند مرتبط با دفاع مقدس را از شهدای معزز و رزمندگان غیور دزفول جمع آوری کرده و تقدیم مردم شهرش دزفول، پایتخت مقاومت ایران اسلامی نموده است .

و اما یکی از خصوصیات بارز و برجسته جناب آقای منوچهر مهدی پور در این کار بزرگ این است که ایشان اسناد و تصاویر را از خانواده شهدا و یا رزمندگان می گرفتند و بلافاصله پس از اسکن ، آنها را به صاحبانش بر می گرداند و در مراجعه به ایشان وارد اتاقی می شوی که مختص شهیدان است و بوی شهیدان را می دهد . خدایش قوت دهاد و اجرش محفوظ .

 

 

و اما خصوصیات و ویژگیهای این کتاب یعنی دائره المعارف جامع شهدای مدفون در  شهرستان دزفول(راهنمای شهدای دزفول) که به همت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری دزفول به چاپ رسیده است :

1- پیشینه ، حضور و عکسبرداری از 32 آرامستان و گلزار شهدای دزفول

2- جملات ، اشعار و عناوین و علت شهادت نوشته شده روی سنگ مزارها

3- تقسیم بندی شهدای عملیاتی ، بمباران ، موشک و توپخانه قبل و بعد از انقلاب

4- شهدای اولین درگیری نیروها عراقی با ارتش ایران سال1352

5- لیست شهدای انقلاب ، اصناف ، فرهنگیان ، دانش آموزان ، کارگران و کارمندان

6- اسامی شهدای روحانی ، سادات شهید ، ارتشیان ، سرداران و فرماندهان شهید

7- شهدای درگیری با اشرار و قاچاقچیان و ضد انقلاب(عملیاتهای تروریستی)                      

8- اسامی خادمان ، مرثیه سرایان ، شاعران ، خبرنگاران و گویندگان رادیو دزفول

9- شصت مورد از ویژگیهای شهدای انقلاب و 8 سال دفاع مقدس در دزفول

10- و اطلاعات و مشخصات مورد نیاز از شهدای دزفول

منبع : وبلاگ "چمدان آبی" - محمدحسین درچین

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۲/۲۲
منصور محمد زاده «ممل زاده»

نظرات  (۱)

۲۲ اسفند ۹۳ ، ۲۱:۳۵ محمدحسین درچین
سلام و ممنون از اظهار محبتتان در باز نشر پست.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی